Известие

Collapse
No announcement yet.

Покупка на 159- 2.4 или 1.9

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от deyanboy78 Покажи съобщение
    Колеги утре ще тръгвам да разгледам какво има по автокъщите из Пловдив, София и Дупница- най много пе притеснява колата да не излезе крадена и като отида в КАТ да я регистрирам да ми я вземат. И тогава ни кола ни пари От автокъщите фактури ли миздават или се ходи при нотариус и ако е фактура трябва да го накарам да е на реалната стойност която плащам.
    Нямаш гаранция за това. Щом колата я купуваш от България, винаги я има опцията в един момент да се окажеш с краден автомобил и да ти го приберат за "справка" от полицията. Имал съм случаи, когато колата е регистрирана безпроблемно в КАТ, карана е 2-3 години в България и в един момент при опит за пререгистрация рамата "цъфва" че е крадена и гориш.
    Правя каквото трябва, пък да става каквото ще...

Comment

Първоначално публикувано от damyanov Покажи съобщение
      Нямаш гаранция за това. Щом колата я купуваш от България, винаги я има опцията в един момент да се окажеш с краден автомобил и да ти го приберат за "справка" от полицията. Имал съм случаи, когато колата е регистрирана безпроблемно в КАТ, карана е 2-3 години в България и в един момент при опит за пререгистрация рамата "цъфва" че е крадена и гориш.
      Така е колега винаги има възможност един ден нещо да се обърка ,ма сега не са на мода крадените коли бяха на мода преди,между 1990 и 2000 година.После тука става дума за Алфа 159 а не за БЕНТЛИ GT Continental ,та никои крадец няма да тръгне да краде и продава една Алфа.В момента опасността е от така наречените коли без документи,коли които не са крадени ,но нямат редовни документи,този вид коли в момента масово се внасят в България,понеже ги продават в чужбина на една трета от цената им.От тези коли трябва да се пазят евентуалните купувачаи,понеже при регистрирането в Кат веднага ги прибират.А да попаднеш на крадена 159 ка шанса е просто равен на нула.
      155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Според мен по добрият вариант е 2,4 мотора ще работи доста по-спокойно, дори при голямо натоварване.
        ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

Колеги утре ще тръгвам да разгледам какво има по автокъщите из Пловдив, София и Дупница- най много пе притеснява колата да не излезе крадена и като отида в КАТ да я регистрирам да ми я вземат. И тогава ни кола ни пари От автокъщите фактури ли миздават или се ходи при нотариус и ако е фактура трябва да го накарам да е на реалната стойност която плащам.
          Договор и фактура. На мен все ми я пишат на по-голяма стойност. При нотариус само ако взимаш от частно лице
          Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
          156 1.8TS 16V (01.2001)
          147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
          0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
            Договор и фактура. На мен все ми я пишат на по-голяма стойност. При нотариус само ако взимаш от частно лице

Ами тя тая едната която съм харесъл се оказа регистрирана и е в автокъща- тогава- фактура или нотариус. до колкото разбрах като звъннах в автокъщата човека който вдигна каза че те карали колата - може би е на някой от тях там

Comment

Първоначално публикувано от Omni Покажи съобщение
              Според мен по добрият вариант е 2,4 мотора ще работи доста по-спокойно, дори при голямо натоварване.
              Това е точно обратното,незнайно как,но това е най-гадно работещия петак който са правили италианците,особено студен,трака и се люлее яко
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

какъв ти е бюджета всъщност
                sigpic
                днес съм в почивка ---

Comment

Ами тя тая едната която съм харесъл се оказа регистрирана и е в автокъща- тогава- фактура или нотариус. до колкото разбрах като звъннах в автокъщата човека който вдигна каза че те карали колата - може би е на някой от тях там
                  Ako е нафирма - фактура. Ако е на частно лице - нотариус
                  156 1.8TS 16V (01.2001)
                  0879369082

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                    Това е точно обратното,незнайно как,но това е най-гадно работещия петак който са правили италианците,особено студен,трака и се люлее яко
                    А, аз си мислех, че съм направил грешка с 1,9
                    ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                      Ako е нафирма - фактура. Ако е на частно лице - нотариус
                      Моля те, НЕ подвеждай колегите!
                      Ако МПС има регистрация на територията на Република България (разбирай - ако има български талон), ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ ХОДИ НА НОТАРИУС
                      Веднага обяснявам - фактурата удостоверява плащането, а нотариално заверения договор удостоверява придобиването на собственост.
                      Пише го в закона....

Ако е от автокъща и няма регистрация в България - може само с фактура
                      Last edited by thecleaner; d.m.y г., 20:41.
                      sigpic

Comment

1.9 да е по-добър от 2.4 хмм интересно, определено за първи път го чувам това.

2.4JTDm

Comment

Първоначално публикувано от antonyonkov Покажи съобщение
                          Цена,разход,поддръжка,здравина,култивираност, да продължавам ли ????????????
                          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                            Цена,разход,поддръжка,здравина,култивираност, да продължавам ли ????????????
                            ... комфорт (5-ка тресе повече)
                            1.9 върви много добре като се сметне, че е кола за возене, а не товарна каруца. А като искате нещо вървящо - 1.7ТВI
                            Last edited by NightRider; d.m.y г., 07:11.
                            156 1.8TS 16V (01.2001)
                            0879369082

Comment

Първоначално публикувано от antonyonkov Покажи съобщение
                              Колеги нека да не разпалваме вечната война ,кои е по по най ,понеже 1.9 120 коня 1.9 150 коня и 2.4 200 коня са направени да задоволяват различни нужди и финансови интереси,та според нуждите на човека се определя и коя е по добра.Едно от предимствата на европейците е че не купуват нещо което не им трябва.
                              155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Направо ме разбивате. Преди време изкарахте 3.2 двигателя кошница, сега 2.4 бил по лош от 1.9. Мога да кажа само едно бил съм в 1.9, карал съм 1.9, но кефа, който ми дава 2.4 е несравнимо по-голям. Както каза един от колегите, за тази агресивна визия, трябва да има и съответната мощ.

2.4JTDm

Comment

Working...
                                X